Logotip zonaforum.cat

  

Millorem l'entorn, compromesos amb el civisme

INICI  -  CIVISME  -  PARTICIPACIÓ  ADHESIONS  -  OPINIONS  -  NOTÍCIES  -  MULTIMÈDIA  -  CONTACTE 


Opinions


Les opinions publicades al web no impliquen necessariament que aquestes siguin assumides o compartides per l'associació ni pels seus representants establerts
 


 

Àrea OFF ATT Forum

19/06/2016
VECINA PASSEIG GARCÍA FARIA (Barcelona)


Hace 4 días que es imposible vivir frente al Parc del Fórum a causa del sonido de la música del Off AT Forum. Comenzaron con las pruebas el miércoles 15 y, desde ese día, todo mi piso tiembla y tiembla con los bajos de la música de este evento. Hay que unirse para reclamar al Ayuntamiento que no nos someta a tantos eventos de este tipo solo porque para ellos significa mucho dinero. Es una tortura este martilleo permanente.
S.F.

 

07/06/2016
CARTA DE UN VECINO


Me pongo en contacto con vosotros porque tras las repetidas veces que me he quejado telefónicamente al 112, Guardias Urbanas i Ayuntamientos (Badalona / San Adrián / Barcelona), a causa del elevado volumen de la música de los diversos festivales que se realizan en el Fórum.
Yo vivo en Badalona, en un 9º piso, a unos 3 ó 4 Km de distancia, y cada festival entra directamente en mi vivienda no dejándonos dormir. Me consta que la música se oye hasta en el centro de Badalona, e incluso en el barrio de Bufalá. Es curioso porque los diferentes responsables tienen por lema el civismo. Esto no ocurre en ningun lugar de Europa. Expongo mi caso por si entre todos podemos solucionar este descontrol.
J.E.

 

12/05/2016
CARTA D'UNA ASSOCIADA


Benvolguts,
Sóc Carme, sòcia de l'AZF.
Primerament felicitar la intervenció del Sr. Sánchez Bernal davant del Ple Municipal. Clara, directa i concisa amb les diverses problemàtiques que patim els veïns de la zona.
D'altra banda aprofitar aquest mail per fer algunes observacions:
Per a mi, com a persona jove, la música és cultura. Sempre he estat amant d'estils musicals diversos i he acostumat a assistir a festivals, concerts, etc.. Però una cosa és MÚSICA i altra és el mal comportament, molèsties i greu incivisme que patim cada cop que s'organitza un esdeveniment musical tipus Telecogresca, Feria Abril, Primavera Sound, etc... Parlem de milers i milers de persones que en poques hores surten del metro i literalment "envaeixen" el nostre barri...i el principal responsable de tot això és BSM, de gestió recordem municipal. Quan s'organitza un esdeveniment d'aquest tipus ha d'haver una mínima previsió, un control, uns horaris d'actuacions que perjudiquin el mínim al veïnat de la zona. Com ja hem comentat en més d'una ocasió, intervencions fàcils ajudarien moltíssim a rebaixar les brutals molèsties que patim (dirigir a la gent pel mig de la Rambla Prim, agents cívics, delimitació dels nostres carrers, etc..)
Cal recordar també que BSM s'embutxaca molts diners per cada esdeveniment que gestiona i que aquests diners no es repercuteixen de cap manera en el nostre barri. Ni tenim millors parcs, ni tenim més control policial, ni tenim plans urbanístics dignes, ...RES. Ells guanyen i nosaltres perdem com a zona veïnal.
Qualsevol dia passarà alguna cosa greu de veritat. (De fet fa anys durant unes festes de la Mercè ja hi va haver un greu incident morint un vigilant privat de l'hotel AC). Si no es fa una bona previsió, un bon control no solament de l'accés al recinte sinó també de les sortides del metro, carrers, i voltants tornarà a passar alguna cosa greu.
Puc entendre que en el recinte del Fòrum hi pugui haver algun esdeveniment musical, però no el volum brutal de programació musical i d'esdeveniments que tenim any rere any. És insostenible i inacceptable.
Ja per finalitzar, felicitar la vostra tasca i animar-vos a fer-vos conèixer d'alguna manera entre els veïns i comerciants de la zona. No calen grans campanyes, simplement uns A4 amb el vostre logo i informació per entrar a la web i penjar-ho als vestíbuls d'escales de veïns, comerços de la zona, etc.....no sé...fer-vos més visibles. L'Associació Besós-Maresme és molt més visible. Si volem pressionar necessitem més força.
Repeteixo, gràcies i ànims amb la vostra tasca!
Carme

 

04/05/2016
EL PLENARI DEL CONSELL DE DISTRICTE DE SANT MARTÍ NO RESPON LES PREGUNTES PLANTEJADES PER L'ASSOCIACIÓ ZONAFÒRUM


Zero hores i tres minuts de la nit de dijous quatre de maig. Els veïns de l'entorn del Fòrum de les Cultures de Barcelona aguanten sense immutar-se asseguts als seients ubicats a la planta superior de la Sala de Plens del Consell de Districte de Sant Martí. Ja no queda gaire públic perquè pràcticament s'han acabat les intervencions previstes, excepte les seves preguntes, però ja els ha arribat l'hora de parlar.
“No ens preocupa seguir el Ple aquestes hores de la nit, els veïns del Fòrum ja estem acostumats a no dormir per les molèsties que estem patint a la zona des de fa temps”. Així va començar la seva intervenció José Manuel Sánchez, president de l'Associació Zonafòrum que es va crear l'any 2014 a conseqüència dels constants problemes i molèsties deguts als esdeveniments, festes i celebracions que organitza l'empresa pública de l'Ajuntament de Barcelona BSM amb el vist i plau de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Intervenció al Plenari del Consell de Districte de Sant Martí

Els cinc minuts i trenta segons de la seva intervenció van recollir unes preguntes amb un contingut lògic i sensat... “perquè al Fòrum comencen les actuacions musicals quan a la resta de la ciutat ja fa estona que han acabat i duren fins altes hores de la matinada, fins i tot en dies laborables ?” “perquè la Guàrdia Urbana de Barcelona no aplica la Normativa vigent sobre civisme i es toleren actes inadequats de tota mena a la via pública sense la més mínima intervenció ?” “Perquè s'ha relaxat la presència policial els últims anys als voltants del Fòrum ?” “Perquè no acudeix la Guàrdia Urbana quan reiteradament requereixen els seus serveis el veïns ?” “Perquè el Regidor, o el seu equip, ha trigat 10 mesos a donar-los dia i hora per mantenir una entrevista per tractar sobre els problemes ?”

Però el més significatiu va ser la cloenda del discurs, un avís per a navegants: “potser l'Ajuntament deu estar esperant que ens acollim juntament a d'altres associacions a la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya” que ha creat jurisprudència i ha donat la raó a uns veïns de Vilanova i la Geltrú que obliga al consistori a suspendre un festival musical per no considerar-lo excepcional atès que se celebrava any rere any al municipi...
La resposta del Plenari va ser que no hi ha resposta, només una futura trobada d'aquí dues o tres setmanes per a parlar...
Els veïns cada dia que passa estan més convençuts que només un jutge podrà posar fre al descontrol. Aquest any, el calendari ho diu tot: 13 actuacions musicals fins a finals d'octubre, i el Primavera Sound ha anunciat que en la pròxima celebració del mes de juny els horaris s'allargaran encara més fins a altes hores de la matinada. Per cert, començarà l'1 de juny, dimecres i durarà fins el dissabte 4.
Tot un festival per als veïns.
AZF

 

13/04/2016
COMIENZA LA TEMPORADA DE LOS BOTELLONES EN EL FÓRUM


El pasado 9 de Abril, se inició nuevamente la temporada de botellones en el Fórum de las Culturas de Barcelona.
TV3, dedicó dos minutos de su preciado tiempo en el Telenoticias del fin de semana para informar sobre la conocida TELECOGRESCA, la fiesta de los universitarios de Catalunya, que se viene celebrando desde hace 38 años, durante el último período en el recinto del Parc del Fòrum, y a la que asistieron según cifras oficiosas unas diez mil personas.

Marc Carvajal, presidente de Telecogresca, lo ha dejado claro en las declaraciones efectuadas durante la entrevista: “nosaltres sabem perfectament que no estem a la segona divisió del Cruïlla o del Primavera, el que passa és que nosaltres som gegants, però tampoc som una festa universitària com les dels Campus, que n’hi han, és un terme mig i bueno, jo penso que és una cosa que funciona bastant perquè ara ja és el tercer any que exhaurim les entrades pràcticament”.

Pues sí, Marc tiene toda la razón, con la asistencia de unas 10.000 personas y a 17€ la entrada, seguro que habrán recaudado un buen pico. Y también es cierto que son gigantes, porque siguen jugando en la “Champions” de la dejadez y el incivismo como se puede
ver en este video.
Tal vez habría que empezar a pedir dimisiones en la empresa pública BSM que es la responsable de todo cuanto sucede en el Parc del Fòrum, tanto dentro, como fuera del recinto.
El negocio es el negocio y lo demás son tonterías.
AZF

 

15/03/2016
LA SALUT NO POT SER UN NEGOCI. NO SOM L'ABOCADOR DE BARCELONA. ATUREM-LO !!!


Un grup de persones veïnes de Sant Adrià, ens hem constituït com plataforma per manifestar el nostre desacord per la instal·lació a la ciutat d'un tanatori i un forn crematori explotat per una entitat privada. Aquest fet ens ha preocupat i pensem que s'hauria d'haver informat prèviament a la població, tenint en compte, la càrrega contaminant extra que suposa pel nostre municipi que ja suporta uns nivells de contaminació ambiental significatius.
Atès que al 2014 es va modificar la Directiva 2008/98/CE del Parlament Europeu i del Consell sobre residus, amb la nova regulació, queden integrats en la categoria de perillosos, els que emanen dels CREMATORIS. Segons l'Informe d'ecologistes en acció sobre la qualitat de l'aire a l'estat espanyol al 2014, uns dels pitjors registres es van obtenir en l'Àrea de Barcelona. En relació al diòxid de nitrogen, l'informe manifesta, que va presentar una incidència molt rellevant a la ciutat de Barcelona i al municipi de Sant Adrià de Besòs.

Ens agradaria que els nostres representants municipals poguessin donar resposta a aquestes qüestions:

- S'han realitzat estudis de l'impacte medi ambiental que tindria la instal·lació d'un forn crematori de cadàvers ?  En cas que s'hagin fet, s'ha tingut en compte la suma d'elements contaminants que s'abocarien a l'atmosfera considerant la resta d'instal·lacions i els altres serveis contaminants que ja suporta el municipi: incineradora, tèrmica de doble cicle combinat, autopista, rondes...?

- S'han considerat estudis epidemiològics en relació amb la incidència de malalties respiratòries, al·lèrgies, càncers etc, al municipi en relació amb la mitjana de Catalunya ?

- Diuen que no som una ciutat prou gran per tenir un hospital, llavors, per què sí un tanatori ?

- Per què en un tema tan controvertit com aquest no s'ha informat prèviament a la població i no s'ha copsat l'opinió dels ciutadans ?
Plataforma STOP crematori SAB
descarrega't el manifest i fes-ne difusió
descárgate el manifiesto y haz difusión

 

10/04/2015
UNIVERSITARIS I CÍVICS


El 18 d'abril i, si ningú no ho impedeix, l'Associació Cultural TGK, constituïda l'any 2011 i que té com a epígraf d'activitat les ”Arts escèniques”, tornarà a celebrar la TELECOGRESCA, el festival musical universitari que organitzen els estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicacions de Barcelona (ETSETB) que des de l'any 2006, a excepció d'un petit parèntesi entre els anys 2010-2011 se celebra al recinte del Parc del Fòrum de Barcelona.
Segons es pot llegir als cartells promocionals, en aquest acte cultural-musical hi col·labora una important fàbrica cervesera de la nostra ciutat (DAMM) i, veient el seu contingut, és difícil entendre si el més important és la participació dels grups musicals o ens el contrari, el consum de begudes al qual incita el cartell de manera molt clara i explícita: “cervesa 2€, cubata 4€” i l'entrada senzilla sense consumició: 16,50€, encara que l'entrada completa de 21,50€ inclou dues consumicions i el got; tota una ostentació de màrqueting. És evident que la venda de begudes alcohòliques és un dels pilars en que es fonamenta aquesta celebració i és aquí on el binomi cultura-música es transforma en música-consum d'alcohol.
Personalment no és que em molestin els esdeveniments al Fòrum i, que cadascú faci el que vulgui amb la seva pròpia existència, només faltaria. El que succeeix és que encara no he aprés a tolerar, malgrat els anys, els “efectes colaterals” que es produeixen després d'aquestes celebracions.

Segons dades dels propis organitzadors, durant l'última TELECOGRESCA 2014, hi van assistir 12.368 persones, suposadament majors d'edat, que van ocupar 10.966 m2 de sòl públic. Fent un càlcul aproximat i prenent com a preu mitjà de l'entrada els 19€, podríem dir que per al 2015, els ingressos bruts previstos per la TELECOGRESCA podrien ascendir presumiblement a uns 228.000€ (12.000 x 19) sempre i quan ningú no tornés a repetir consumició.
I és aquí quan em sorgeixen algunes preguntes: ¿cobra l'Ajuntament de Barcelona l'espai utilitzat de més d'una hectàrea a l'Associació Cultural TGK?
En cas afirmatiu i, atès que estem parlant d'una Administració pública i aprofitant que ara tot és molt transparent, sento curiositat per saber quina és la quantitat percebuda per això i, en cas negatiu, si l'Ajuntament no cobra cap quantitat ja què és un acte cultural, del qual els únics beneficiaris són, per una banda una Associació sense ànim de lucre, que no està obligada a presentar els comptes i per altra banda, una important empresa que obté beneficis econòmics i publicitaris de l'acte, ¿perquè hem de ser els qui habitem a la zona els únics perjudicats pels actes d'incivisme que tots coneixem? ¿seran un cop més les arques públiques les que suportin les despeses de neteja extraordinària que impliquen aquest tipus d'esdeveniments promoguts per organitzacions privades?

A partir del 18 d'abril, els que habitem a l'entorn del Fòrum, tindrem ocasió de comprovar si les reunions mantingudes entre els representants de l'Associació Zonafòrum contra l'incivisme (AZF) i els tècnics de la Regidoria del Districte de Sant Martí i d'empreses públiques de l'Ajuntament de Barcelona, han servit per a alguna cosa.

Confiem que la festa d'enguany sigui diferent, confiem que els assistents a la TELECOGRESCA 2015, en la seva majoria estudiants universitaris i per tant, cívics, respectaran el descans nocturn quan finalitzin les actuacions a les tres de la matinada. Confiem que mentre es dirigeixin a les parades i baixadors dels transports públics ho facin sense cants ni crits incongruents, però confiem sobretot, que podran controlar els esfínters fins arribar als seus respectius domicilis. Confiem en això perquè són universitaris i cívics, el futur del país.
Compartim les molèsties celebrant la TELECOGRESCA en altres localitzacions de la ciutat, com el Sot del Migdia, que té cabuda per a més de 11.000 persones i que va ser el lloc en el qual es va celebrar aquesta festa durant certs períodes de temps. Una trobada bianual al Fòrum ajudaria a minimitzar les molèsties en aquest entorn. Ara que s'apropen eleccions, convindrà estar atents al contingut dels programes electorals, per saber si algú oferirà propostes creïbles al problema de l'incivisme.
Enrique Navarro

 

17/02/2015

Actos como el primavera sound, que generan contaminación acústica hasta en horas de descanso, explotado por una empresa de carácter privado con afán de lucro que el Ayuntamiento autoriza a cerrar espacios públicos, debería prohibirse y, de ser del todo imposible, si recibimos los vecinos incomodidades, deberiamos ser indemnizados por la empresa privada que está ganando -y mucho creo- dinero. Colateralmente, los edificios del barrio se ocupan por pisos turísticos de grupos de jóvenes, con las consecuencias que todos -incluido el Ayuntamiento- sabemos.
Alberto Soto

 

23/09/2014
¿QUÉ PASA EN EL FÒRUM?


Veo con desencanto que los esfuerzos realizados para devolver la dignidad a nuestro barrio todavía son bastante insuficientes, no digo inútiles del todo ya que algo hemos conseguido, pero es mucho lo que falta todavía. Llevamos luchando un año tras otro para poder disfrutar de éste lugar sin que nos sea posible. Los motivos son varios.
Ya llevo algo más de cuatro años en la Zona Fòrum y asisto a la degradación progresiva de un barrio que tiene mucho de lo necesario para hacer la vida agradable a los que lo habiten: la cercanía al mar nos regala un plus de oxígeno, aire limpio y puro cuando no viene aderezado con los hedores de la depuradora; la zona es luminosa, tenemos amplias avenidas y parques en abundancia. Podría ser envidiable, pero no lo es.

¿Zona Fórum = Zona de borrachera?
La mañana del domingo 21 de Septiembre amanecimos con los restos de la borrachera de la noche anterior en el portal de nuestra vivienda: vómitos, meadas, cagarrutas con papel higiénico incluído, botellas de vidrio enteras y rotas, restos de comida, papeles y guarrería por toda la Illa Fòrum. Y no es la primera vez. Cada año hemos tenido que soportar que los conciertos, fiestas folclóricas y otros muchos eventos vengan a clausurarse a altas horas de la madrugada en los portales de nuestras viviendas e incluso algunos duerman la “mona” o lo que lleven encima en los jardines de la zona.
Los vecinos, hartos de incivismo y pésimos hábitos de conducta hemos protestado, nos hemos reunido con los responsables políticos, sociales y policiales, también estamos a menudo en la prensa...pero, no hay manera.
Además estamos a punto de tener la noche más sonada: la del 23.
El año pasado en esa noche pasó de todo: después de martillear con un sonido brutal hasta las tantas, una muchedumbre borracha tomó la Illa Fòrum sin que nadie les llamara al orden. Hubo peleas con algunos vecinos, llamadas a la Guardia Urbana y Mossos por parte de otros tantos. Vino la prensa, salimos en las teles y los periódicos, etc., etc.
...Y este año por lo que estoy oyendo ahora mismo vamos a por más...
Ana Maria Martínez

 

07/04/2014

Aquesta gent es creu que amb les festes, la música i les begudes per a tots, es manté a la gent a ratlla, obliden les seves penes i mancances i, si a més fan caixa, millor que millor.
És clar, els afectats som una vegada més "nosaltres". Li temo a aquestes dates, sempre estic pensant amb que la ubicació de la Fira d'Abril sigui en un altre punt i així moltes altres festes.
Resumint, que al meu entendre ja estem fent tard per contactar amb les administracions per recordar-los-hi que la qüestió de l'hora màxima per a la fi de les actuacions no té preu.
Cal estar molt a sobre d'això perquè tots sabem que sempre intenten estirar l'hora i no entenc si és amb el beneplàcit de la urbana o és que miren per a un altre costat.
Aquest assumpte és fonamental, si ja suportem l'excessiu volum i la inadequada orientació dels altaveus i l'adreça que prenen les ones sonores cap a les nostres cases, temes més denunciats any rere any i del que no fan absolutament res per a solucionar-ho, solament falta aguantar que es passin d'hora sense que els obligui la urbana a respectar els horaris de tancament. Perquè tanta carta municipal i ordenances de civisme i mentides?

Miquel Bestit

 

 

Envia la teva opinió


 

 
pàgines visitades

 

 


Zonaforum no utilitza en el codi intern de les seves pàgines cap mètode de captura de dades dels visitants o usuaris, llevat de la informació que voluntàriament puguin facilitar els mateixos, com a resposta a la sol·licitud de la informació enviada mitjançant formularis
Atesa la Llei Orgànica de Protecció de Dades, s'informa als usuaris que les dades facilitades seran tractades d'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. Tanmateix s'informa que les dades a què fa referència l'article 2.2 del reglament que desenvolupa la llei (Reial Decret 1720/2007 de 21 de desembre) queden exclosos del règim de protecció de dades de caràcter personal

L'Associació Zona Fòrum està inscrita en la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya amb el número 0547E/5361/2014
NIF: G66291360

AVÍS LEGAL